Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, spera ca “lucrurile care au aparut in presa referitoare la unele negocieri intre PD si PSD sa fie numai speculatii”.

Liderul liberal a spus, totodata, dupa sedinta de ieri a conducerii PNL, ca spera ca PD sa aiba o atitudine la fel de corecta ca si PNL. "Sunt increzator in atitudinea corecta a partenerilor nostri. Cred ca asa cum noi avem o atitudine corecta si Partidul Democrat are o atitudine pe masura si sper ca toate lucrurile care au aparut in presa sa fie doar speculatii", a afirmat Tariceanu. El a precizat ca despre aceasta chestiune se va discuta la reuniunea Comitetului National de Coordonare al Aliantei D.A.

In ceea ce priveste o eventuala colaborare a liberalilor cu social-democratii, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca "PNL nu este interesat sa guverneze alaturi de PSD si nici nu crede in crearea, in viitor, a unui guvern de uniune nationala, alaturi de aceasta formatiune politica".

Comentand recentele declaratii ale unor reprezentanti ai PSD, in frunte cu Vasile Dancu, care nu excludeau, pentru viitor, formarea unui guvern de uniune nationala, in care sa se regaseasca PNL, PSD si PD, presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca acest lucru este, practic, "exclus din start". "Crearea unui guvern de uniune nationala ar putea fi o varianta valabila doar daca Romania ar ajunge intr-o situatie limita, pe care noi nu ne-o dorim. PNL respinge orice fel de asociere la guvernare cu PSD", a mai spus Bogdan Olteanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.