Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, intr-o emisiune televizata, ca PSD va depune o motiune de cenzura pe teme socio-economice pana la sfarsitul sesiunii parlamentare si ca o eventuala remaniere sau schimbare de guvern nu e un semnal de instabilitate politica in Romania.

Potrivit lui Mircea Geoana, motiunea nu va fi depusa inainte de raportul de tara din luna mai al Comisiei Europene pentru a evita crearea unui climat de instabilitate politica. "Actuala guvernare nu este nici stabila, nici eficace", a declarat Mircea Geoana. De aceea, PSD va depune o motiune de cezura care se va referi la probelemele social economice ale momentului. Aceste declaratii ale liderului social-democrat reprezinta o nuantare a declaratiilor recente facute la nivelul PSD, conform carora formatiunea social-democrata va depune o motiune de cenzura pe tema sanatatii.

Melescanu: "PD nu va vota alaturi de PSD"
Vicepresedintele PNL Prahova, senatorul Teodor Melescanu nu crede ca "PD va pune in pericol stabilitatea politica ceruta cu insistenta de catre oficialii europeni, votand alaturi de PSD o motiune de cenzura impotriva Guvernului". Senatorul liberal a comentat, pentru Rompres, ipoteza vehiculata in presa care ar presupune ca PD sa rupa Alianta D.A., ceea ce ar reprezenta in viziunea sa "o ireparabila incalcare a unor angajamente politice ferme asumate prin Protocolul Aliantei".

Melescanu sustine ca "PD, care este un partid responsabil", nu va pune capat astfel Aliantei D.A pentru a putea face "aliante conjuncturale cu PSD, partid care, intre 2001 si 2004, a avut pe agenda politica destructurarea Partidului Democrat". Senatorul prahovean considera ca "PSD este principalul vinovat pentru nivelul fara precedent atins de coruptie in Romania" si de aceea nu crede ca "parlamentarii democrati vor vota o motiune de cenzura initiata de PSD, dusmanul declarat, partidul care a facut tot posibilul, ca pe planul politicii interne, sa distruga PD, iar pe planul politicii externe, sa excluda PD din structurile europene si internationale socialiste".

Vicepresedintele PNL a mai subliniat ca "PD este un partid responsabil" cu care s-a colaborat bine in interiorul guvernului pentru indeplinirea obligatiilor asumate pentru integrarea in Uniunea Europeana.
Mass-media a comentat indelung o "intalnire de taina" dintre lideri ai PD si ai fostului partid de guvernamant, PSD, joi seara. Se pare ca la intalnire au participat Emil Boc, Adriean Videanu si Sorin Frunzaverde, de la democrati si Mircea Geoana, Miron Mitrea si Cristian Diaconescu, de la PSD. Cert este ca, in urma cu o zi, senatorul social-democrat Vasile Dancu declarase ca PSD nu exclude o colaborare cu PD pentru formarea unui guvern de uniune nationala.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.