Mircea Geoana s-a straduit ieri sa fie cit mai proletar.

Mircea Geoana s-a deplasat cu metroul de la Piata Victoriei la Parcul Izvor. S-a pupat cu pensionarii, somerii si muncitorii, a mingiiat gravide pe burta si s-a pozat cu copii in brate. A mincat mici dintr-un lighean si a baut bere la pahar de plastic. Pentru un gram de popularitate, "europeanul" Geoana a dansat pe ritmurile populismului, dupa cum i-a cintat primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie, organizatorul petrecerii de 1 Mai.
"Uite-l pa ala, pa Evanghelie"

Fum. Mult fum. Palatul Parlamentului era ieri, practic, ecranat de fumul gros emanant de zecile de gratare pe care sfiriiau, ca la o comanda de partid, foarte multi mici. PSD a organizat ziua de 1 Mai muncitoresc pentru citeva mii de oameni, in mare parte muncitori, pensionari. Foarte multi dintre ei erau de etnie rroma si pareau foarte fericiti sa-i faca poze, cu telefonul, lui Marian Vanghelie: "Uite-l pa ala, pa Evanghelie".

Adevaratul lider al sarbatorii proletare de ieri, organizata de PSD in Parcul Izvor, a fost primarul sectorului 5. Care, pina la aparitia tirzie in parc a sefului oficial al partidului, Mircea Geoana, a captat toata atentia multimii. Imbracat in traditionalul tricou rosu cu insemnele partidului si cu un sacou maroniu, Vanghelie, umar la umar cu presedintele interimar al PSD Bucuresti, senatorul Sorin Oprescu, nu a ratat nici o clipa pentru a face campanie electorala fatisa.

Dadea mina si se pupa cu sute de oameni si ii indemna sa voteze "daca vor fi anticipate, cu PSD, nu uitati, cu noi". Pentru intarirea memoriei, organizatorii PSD au imprastiat zeci de mii de fluturasi electorali in care desfiintau politica energetica a "guvernarii portocalii".

"Am dat pe sapca de partid 100.000 de lei"

Mircea Geoana a aparut la ora 15.00, cu o ora intirziere fata de program, si dupa ce, in parc, Oprescu si Vanghelie se plictisisera deja asteptindu-l. Liderii PSD Bucuresti au sosit la petrecerea cimpeneasca cu masinile proprii. Geoana, proletar, a impus conducerii centrale a PSD, adunata de la orele prinzului in Kiseleff, sa se indrepte spre Parcul Izvor cu metroul.

"Mircea, toata lumea stie ca avem masini. De ce sa mergem cu metroul?", a fost curios Miron Mitrea, inca suferind dupa o viroza pulmonara. Geoana a fost de neinduplecat. "Asa ca ne-am dus pe jos pina la metroul din Victoriei, am schimbat la Unirii si am ajuns, transpirati, in sfirsit, aici", a relatat Mitrea periplul subteran. Aventura la care au mai participat Alin Teodorescu (cu tricoul rosu peste camasa), Titus Corlatean si alte personaje din partid. Toti, cu sapcutele rosii aferente pe cap. "Am dat pe ea, in dimineata asta, 100.000 de lei", a demascat senatorul George Maior culisele vestimentatiei de partid.

Gravidele, target electoral

Geoana, urmat indeaproape de Vanghelie, s-a repezit in multime. A luat masa cu masa: "Pofta buna, oameni buni!". S-a lipit de o femeie gravida si, incercind sa fie social-democrat, a mingiiat-o insistent pe burta. A renuntat la geaca de cind a intrat in parc, pentru a i se vedea tricoul rosu cu sigla de partid. I s-a facut frig. Si s-a apropiat de zona gratarelor.

A filat, cu ajutorul lui Vanghelie, o masa mai mare de plastic si si-a indemnat colegii sa manince, cot la cot cu restul populatiei sarace prezente in parc, mici si bere.Erau asezati ca ala Cina cea de Taina, cu Mircea Geoana in centru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.