Dintre toti politicienii care i-ar fi putut sari in ajutor sefului radioului public, Dragos Seuleanu, acuzat ca a subordonat PSD-ului institutia pe care o conduce, a ales un personaj recunoscut deja ca detractor al unor oameni politici si ziaristi: Corneliu Vadim Tudor.
Directorul Radio Romania Actualitati, Viorel Popescu, considera ca a fost corect din partea postului sa acorde un spatiu mare unei declaratii a presedintelui PRM, in care acesta il apara pe seful institutiei. Popescu a spus ca postul sau a acordat atentie si protestatarilor din Radio Romania.
Presedintele Partidului Romania Mare a beneficiat de un timp generos la Radio Romania Actualitati vineri seara, in emisiunea "Pulsul zilei", care are un format axat pe stiri usoare, de tip magazin.
In discursul lui Vadim si-a facut loc si o tirada la adresa protestatarilor din Radio Romania, cauzata aparent de faptul ca numele "tribunului" a fost pronuntat la un loc cu ale unor politicieni care ar fi comandat stiri radioului public.

Un grup de ziaristi ai radioului protesteaza de citeva saptamini, impotriva slugarniciei lui Seuleanu fata de fosta putere. Corneliu Vadim Tudor a comparat demersurile protestatarilor cu "actiunea unei trupe de comando din Societatea Romana de Radio". El a mai spus ca "aici a intrat in priza o echipa de Radulesti si Dumitresti de care nu am auzit pina acum si care a simtit in nari mirosul prazii, adica vrea sa se instaleze la conducerea institutiei. Atmosfera este cam aceeasi care plutea dupa 22 decembrie 1989, cind o mina de neica-nimeni a torturat oameni nevinovati, pe unii bagindu-i chiar in pamint".
Acuzat de Cerasela Radulescu, unul dintre protestatari, ca a intervenit pentru difuzarea unei stiri despre expozitia sa de autografe celebre de la Constanta, Vadim a raspuns ca nu stie despre ce e vorba. "Nu am auzit de femeia asta in viata mea si o voi da in judecata pentru insulta si calomnie", a adaugat el.

"V-ati luat de cine nu trebuie, domnilor si doamnelor din Societatea Romana de Radiodifuziune! Cu mine vi s-a-nfundat!", a amenintat presedintele PRM.
Aceasta declaratie apare la numai o saptamina dupa ce, intr-un articol din saptaminalul PRM-ului "Tricolorul", peremistul Iuliu Mercea ataca SRR, spunind ca este un loc in care traieste cenzura pesedista, pe care o considera mai rea decit cea comunista. Textul a fost retras ulterior de pe pagina de Internet a publicatiei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.