Ministrul justitiei a declansat o serie de noi atacuri la adresa Guvernului si a partidelor din coalitie, acuzandu-le ca, in procesul de adoptare a masurilor anticoruptie, au incercat sa blocheze aceste proiecte legislative. Monica Macovei a desfiintat activitatea guvernului, despre care a spus ca, de vreo doua luni, nu mai lucreaza ca o echipa. "Am ajuns la concluzia ca nu mai e o echipa. Iata ce se intampla. De prin februarie, cel putin, am ajuns la concluzia asta. Astfel de reprosuri din partea mea pot fi facute si altor partide. Am constatat ceea ce s-a intamplat in raport cu UDMR, care mi s-a parut consecvent impotriva acestor masuri anticoruptie. Parca celelalte partide au mai alternat", a spus Monica Macovei, intr-un interviu acordat postului de radio Mix FM.

Ministrul justitiei a sustinut ca UDMR a refuzat, pur si simplu, orice negociere asupra prevederilor proiectului de lege privind infiintarea unei agentii pentru controlul averii demnitarilor. "Brusc, a inceput sa trebuiasca sa negociem politic proiectele anticoruptie, iar agentia de integritate ca si legea finantarii partidelor au fost initial anul trecut blocate direct de domnul Marko Bela. UDMR n-a vrut sa se discute pana acum. N-a venit cu chestiuni punctuale anul trecut, cand am venit cu acel proiect. Bun, prost, l-am produs si am zis: hai sa-l discutam. A fost scos de pe ordinea de zi si trecut sa-l discutam in Coalitie si n-a mai fost discutat in Coalitie. Abia acum s-a pus problema asta. Pana acum doua saptamani s-a refuzat dialogul politic", a declarat Monica Macovei.

Ministrul justitiei a reluat astfel criticile aduse, la inceputul saptamanii, UDMR. Liderul UDMR, Marko Bela, a respins acuzatiile potrivit carora formatiunea pe care o conduce s-ar opune adoptarii unor masuri anticoruptie. El a spus ca Macovei ar trebui sa-si ceara scuze pentru astfel de afirmatii.

Olteanu: Modificarile au imbunatatit legile anticoruptie
"Guvernul si Coalitia i-au sustinut intotdeauna Monicai Macovei proiectele legislative, iar modificarile pe care unele dintre acestea le-au suferit nu au facut decat sa aduca imbunatatiri textelor legislative", a declarat, ieri, presedintele Camerei, Bogdan Olteanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.