PSD imită tot mai mult modelul PD. Ieri, Adrian Năstase a declarat că este posbil să includă in conducerea centrală a partidului primari ai marilor orașe in calitate de vicepreședinți, exact cum a procedat Băsescu.

Printre numele evocate de liderul PSD se află Tudor Pendiuc, primarul din Pitești, "furat" de la PD in anul 2001, Gheorghe Nichita, primarul Iașiului, și el transfug din partidul lui Băsescu, și Emil Calotă, primarul din Ploiești. "Cei trei ar fi foarte buni ca vicepreședinți. Decizia va fi luată la Congresul PSD din aprilie, in funcție de ciți membri va conține viitoarea conducere centrală", a precizat ieri Năstase, la finalul reuniunii de peste cinci ore a liderilor PSD cu primarii partidului. Tema principală a reuniunii: cum poate să cucerească PSD electoratul din marile orașe? - intrebare pentru care, deocamdată, partidul nu a găsit un răspuns. In schimb, cei trei primari potențiali vicepreședinți PSD au arătat de ce partidul a pierdut alegerile generale: corupția, baronii locali și introducerea pe listele parlamentare a unor persoane controversate.

Și Vanghelie se consideră "autohton"

Marian Vanghelie, primarul PSD al sectorului 5, acuzat de corupție, a avut altă părere: "Toți sintem aleși, atunci inseamnă că sintem lideri autohtoni. In rest, din aceia care cineva pune o amprentă pe ei și vrea să-i considere lideri... nu pot fi lideri umflați cu pompa, nu mai există". Pe de altă parte, Adrian Năstase nu mai vrea ca staff-ul PSD să se aleagă la patru ani, ci o dată la doi ani. Ideea sa, prezentată ieri public in premieră, sugerează, potrivit liderilor partidului, faptul că Ion Iliescu iși intărește poziția in partid, Năstase optind, ca atare, pentru aminarea bătăliei finale pentru șefia PSD.