Adrian Nastase a facut din nou un veritabil slalom al declaratiilor in legatura cu viitorul PSD. El a aratat ieri, inaintea intilnirii conducerii partidului cu primarii de municipii (organizata la sediul din Kiseleff), ca este nevoie de o "revigorare a politicii" partidului si a conducerii acestuia, dar va trebui ca PSD sa foloseasca si "experienta unora". "Cred ca nu este important sau ar fi bine ca nimeni dintre noi sa nu dea sentimentul ca se agata de putere", a spus Nastase, intrebat daca este gata sa faca "un pas inapoi".

Referitor la aceasta chestiune, vicepresedintele Mircea Geoana a declarat: "Nu este nici oportun si nici o realitate ca cei doi lideri (n.r. - Adrian Nastase si Ion Iliescu) ar avea aceasta intentie". Geoana a reluat o tema mai noua a sa, anume "o conducere de tip colegial, care sa imbine experienta lui Ion Iliescu, forta politica a lui Adrian Nastase, cu fete proaspete". Geoana a mai afirmat ca se va alatura acelei platforme din interiorul partidului care va spune in mod explicit ca PSD are nevoie de regenerare, modernizare, onestitate, competenta si ca, daca se va regasi in aceasta platforma, va fi dispus sa puna umarul in continuare in partid.

Promovari. Conducerea PSD i-a chemat la Bucuresti pe primarii social-democrati din municipii, printre subiectele abordate in cadrul unei reuniuni organizate ieri aflindu-se, potrivit presedintelui Adrian Nastase, si strategia ce trebuie abordata de partid "pentru a raspunde mai bine agendei publice". Liderul PSD a declarat ca "primarii importanti" ai partidului ar trebui sa fie reprezentanti la virful structurilor de conducere, chiar promovati in functia de vicepresedinte. Emil Calota (Ploiesti), Tudor Pendiuc (Pitesti) si Gheorghe Nichita (Iasi) ar fi buni ca vicepresedinti, a afirmat Nastase. Cei mai multi dintre primarii care au stat de vorba cu jurnalistii inainte de inceperea reuniunii au sustinut ca nu cunosc ordinea de zi. "Am venit sa fiu informat", a spus primarul din Cimpia Turzii.

In opinia primarului municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, este important ca asupra membrilor partidului sa nu mai planeze vreo suspiciune de coruptie. Primarul din Turnu-Magurele, Nicolae Mocanu, a afirmat ca, in opinia sa, conducerea PSD trebuie sa ia legatura cu teritoriul pentru ca au existat probleme de comunicare. La rindul sau, primarul orasului Constanta, Radu Mazare, a apreciat ca trebuie facute reasezari in partid, in "functie de evaluarea activitatii in campania electorala a oamenilor si a potentei de a fi lideri ai unui partid care este in opozitie".

Vanghelie loveste din nou

Primarul PSD al sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a declarat ieri "foarte multumit" de reactivarea Delegatiei Permanente a PSD, spunind ca acest for s-a constituit legal, conform Statutului partidului. Intrebat daca el considera o greseala autosuspendarea Delegatiei Permanente, Vanghelie a raspuns: "Toti trebuie sa fim alesi, inseamna ca atunci sintem lideri autohtoni. Restul, din aceia care cineva pune o amprenta pe ei si vrea sa-i considere lideri, nu pot fi... Lideri umflati cu pompa nu mai exista".
Chestionat in legatura cu persoanele la care se refera atunci cind vorbeste de "lideri umflati cu pompa", Vanghelie l-a dat ca exemplu pe Gabriel Oprea, fostul ministru al administratiei.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.