Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, crede ca Alianta PNL-PD si actuala formula guvernamentala vor functiona si dupa raportul de monitorizare al Comisiei Europene din luna mai.

"Intre PNL si PD nu exista o casatorie. Haideti sa spunem ca am facut impreuna o societate comerciala pe actiuni", a afirmat Olteanu in cadrul unei emisiuni de televiziune. Disfunctionalitatile din Alianta au fost puse de Olteanu pe seama nerespectarii protocolului, insa a admis ca pentru ruperea acestuia in judetele Alba, Bihor si Mures vina se imparte intre cele doua partide.
Liberalul nu este preocupat nici de viitorul relatiei dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu. "Relatia institutionala, zic eu, ca merge si va trebui sa mearga si va trebui si ca cei doi, si toti ceilalti oameni politici de la putere, sa lasam la o parte frustrarile si sa ne vedem de treaba. Cred, insa, ca relatiile personale tin si de simpatii, compatibilitati.

Si aicea, cred ca presedintele si primul-ministru nu sunt foarte compatibili si e dreptul lor sa fie asa", a comentat presedintele Camerei. Acesta nu s-a ferit sa eticheteze alegerile anticipate dupa raportul Comisiei Europene drept "o nebunie".
Nici dupa 1 ianuarie 2007 ideea nu este atractiva pentru Olteanu deoarece Romania trebuie sa continue programul stabilit impreuna cu UE. "Cel putin in ce priveste integrarea europeana, asigurarea continuarii angajamentelor pe care ni le-am asumat este obligatorie si dupa 1 ianuarie 2007, pentru ca deasupra capului nostru se afla un sac cu 30 de miliarde de euro pe care Uniunea Europeana ni-i ofera pe sase ani, dar nu ni-i da cu de-a sila", a explicat liberalul.

Presiunea aderarii si a folosirii banilor europeni va face ca toate partidele arcului guvernamental sa continue impreuna, alta majoritate nefiind posibila din cauza crizelor interne din PSD "care este intr-un perfect haos, haos care se prelungeste de la o saptamana la alta", a adaugat Olteanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.