Liderul PSD Miron Mitrea s-a ales cu o noua plingere penala in dosarul privind afacerea cu terenurile din Baneasa.

Aviatia Utilitara a depus o noua plingere impotriva lui Miron Mitrea, acuzindu-l si de fals in declaratii, pe baza unor probe admise de instanta suprema. Astfel, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au ajuns la concluzia ca liderul PSD nu a spus adevarul atunci cind a fost audiat de procurori. "Acuzatia de fals in declaratii a aparut dupa ce s-a constatat ca Miron Mitrea a dat cu subsemnatul ca nu stia ca terenurile sint in litigiu si nu le cunostea pe persoanele implicate in acest caz. Insa acestea dovedesc faptul ca schimbul de teren s-a facut cu girul fostului ministru al Transporturilor", a declarat Cosmin Barbu, purtatorul de cuvint al Aviatiei Utilitare.

Dupa ce a constatat faptul ca declaratiile lui Miron Mitrea nu coincid cu actele depuse de Aviatia Utilitara, judecatorii au trimis dosarul inapoi la Parchetul General. Potrivit lui Barbu, a fost reclamat, totodata, si fostul consilier personal al lui Mitrea, actual consilier parlamentar si secretar executiv al PSD, Ciprian Holhos, acuzat la rindul lui de fals in declaratii si marturie mincinoasa.

Procurorii nu au cercetat in amanunt

Initial, Aviatia Utilitara a depus o alta plingere la adresa fostului ministru al Transporturilor si a altor fosti angajati ai societatii, la care Parchetul General a dat neinceperea urmaririi penale (NUP) in ceea ce-l priveste pe Mitrea. Celelalte persoane implicate au fost trimise la DNA, pentru continuarea anchetei. Dar Aviatia Utilitara a depus o contestatie la Inalta Curte, sustinind ca solutia procurorilor s-a dat fara o cercetare amanuntita privind implicarea fostului ministru al Transporturilor in aceasta afacere.

Miron Mitrea era acuzat de SC Aviatia Utilitara SA ca a refuzat sa duca la indeplinire o decizie irevocabila privind emiterea unui certificat de atestare a dreptului de proprietate a acestei societati asupra unui teren de 2,3 hectare, situat chiar la soseaua Bucuresti - Ploiesti. Acest teren - parte dintr-o suprafata de 8,9 hectare revendicat de Aviatia Utilitara - facea obiectul unui litigiu dintre fosta conducere a Aeroportului International Bucuresti Baneasa si Aviatia Utilitara.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.