Un grup de 15 europarlamentari unguri a inaintat Comisiei Europene o scrisoare initiata de Gyorgy Schopflin, membru al Fidesz, in care ii reproseaza comisarului pentru extindere, Olli Rehn, ca nu tine seama, in abordarea candidaturii Romaniei, de situatia minoritatii maghiare.
Scrisoarea, ai carei semnatari apartin, cu doua exceptii, Partidului Popular European, reproseaza CE ca nu ia in serios problemele care tulbura minoritatea maghiara si care au implicatii adanci in materie de drepturile omului. Printre chestiunile semnalate in scrisoare se numara "esecul Romaniei de a adopta legea minoritatilor", "neasigurarea de catre statul roman a facilitatilor pentru invatamant superior in limba maghiara", "discriminarile din legea electorala", lipsa "principiului subsidiaritatii si autonomiei culturale", nerespectarea legii privind restituirea proprietatilor apartinand bisericii romano-catolice si greco-catolice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.