Profesorii mai au de asteptat doua saptamani pentru a afla cum isi vor primi restantele salariale din perioada 2001-2004.

Ordonanta de urgenta care stabilea modalitatile de plata a fost retrimisa la comisii ieri, de deputati, pe motiv ca este discriminatorie.
La aceasta decizie a contribuit si PD, deputatii democrati votand impotriva ordonantei promovate de colegul lor de partid de la Educatie, Mihail Hardau.

Potrivit acordului semnat de guvern cu sindicatele din invatamant, in noiembrie 2005, plata restantelor salariale ar trebui facuta esalonat pe 35 de luni, in vreme ce profesorii ce si-au castigat banii in instanta ii pot primi pe toti odata, in cursul anului 2006.

Si de aceasta data, PNL si PD au avut pozitii diferite in privinta actului normativ. Liberalul Bogdan Olteanu a sustinut ca retrimiterea lui la comisii ar insemna ca parlamentarii "nu sunt de acord cu ceea ce profesorii au dorit".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.