Fapt fara precedent in Senat: un cetatean simplu voteaza nestingherit proiecte de legi.

Matusa: Norica Nicolai, senator si lider PNL. Nepoata: o tinara in jur de 26 de ani, cocheta, cu o acreditare pentru invitati atirnata de git. Matusa o introduce pe nepoata in plenul Senatului si o invita in scaunul de senator. Nepoata accepta cu incintare. Matusa, energica din fire, vine si pleaca din plen. Nepoata ramine. Paznic asupra a doua cartele de vot. Una a matusii Norica Nicolai si alta a senatorului PNL Serban Stratila.

In plen se dezbate proiectul de lege al senatorului PD Marius Marinescu privind modificarea Codului Fiscal. O ora, cit a stat in plen, nepoata s-a plictisit. Asa ca a introdus cartela senatorului Stratila in aparatul de vot si si-a exprimat si ea opinia politica: respingerea proiectului.

"M-am jucat cu butoanele"

Jurnalistii, aflati la balcon, au filmat tot episodul. Regulamentul Senatului interzice patrunderea persoanelor straine in plenul Senatului, cu atit mai mult dreptul de a vota. Sesizat de interesul presei, senatorul liberal Teodor Melescanu scoate nepoata din plen. "Nu am votat, am vrut sa vad cum merg butoanele", a replicat tinara jurnalistilor. Dupa care a fugit in restaurantul Senatului, unde, la o masa, stateau la o cafea matusa si colegul ei Stratila. Nu inainte de a i se plinge liderului PNL Melescanu ca jurnalistii o hartuiesc.

"Lasati-ma sa-mi beau cafeaua, nu comentez", a respins nervos Stratila pe jurnalistii care l-au intrebat daca stie ca altcineva a votat in locul sau. "Ce-i, domnilor, care e problema?", s-a enervat si matusa. Nepoata, cu fata intre palme, ridea. Cavaler, liberalul Melescanu, aflat pe holul Senatului, a incercat sa abata atentia de la matusa si nepoata. A esuat, ricanind nervos in fata jurnalistilor: "Deci, mai, baiatule, daca vrei sa vorbesti cu mine, fii cuviincios". "Avem imagini cu momentul votului!", au explicat jurnalistii. "Da? Sa le vad!", a replicat Melescanu.

Intrebat daca e normal si regulamentar ca o persoana straina sa intre in plen si sa voteze in locul unui senator, Melescanu, vicepresedinte al Senatului, a avut un moment de sinceritate: "Cine stabileste ce e normal? Eu nu stiu ca Regulamentul sa prevada sanctiuni in acest caz. Cum va permiteti asemenea intrebari? Poti sa-mi fii fiica, nepoata!".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.