Despre ce fac si desfac ofiterii nostri de informatii externe pe la internele intestine ale politicii romanesti ar fi cateva biblioteci de povestit si cateva regimente de anchetat.

Dar cum tara si mai ales Presedintele are nevoie de ei atunci sa-i lasam "sa (ne)lucreze". Dar nu inainte de va povesti cum sunt si ei oameni, uneori anchetati, alteori martori, de cele mai multe ori scapati navatamati chiar daca sunt implicati in devalizari de banci(va mai aduceti aminte de Bancorexul lui Temesan?!).

Ioan Paun a fost consulul Romaniei din Shangai pe vremea doamnei Dana. Cum familia Nastase a purces de mai multe ori neoficial cu afaceri private in capitala economica a Chinei alaturi de sotia lui Alex Bitner si alti oameni de afaceri de pe la fosta curte a fostului premier, era normal ca domnul Paun sa stie foarte multe despre achizitiile "famigliei" A.N. din China. Cum regimul si-a sucit mintile cu aproape cu 180 de grade fata de vremurile cand Nastase era cel mai puternic om din Romania, Ioan Paun a ajuns volensnolens sa se suceasca si el ca martor al acuzarii in dosarul "Zambaccian".

Asa ca s-au dus vremurile alea cand, prezent cu familia pentru doua mandate, Paun ii teroriza pe angajatii ambasadei cu povestile de cum e el ruda cu Nastase si cat de bine se-ntelege sotia sa cu doamna Dana cand Doamna ajungea prin China. Numai ca intrebat de catre anchetatori la prima intrevedere daca este ofiter al vreunui serviciu de informatii, Paun a fost nevoit sa respecte regulamentul si ordinele primite la intoarcerea in tara si sa minta cu mana pe declaratie spunand ca nu este.

De fapt el este un ditamai ofiterul acoperit SIE, colonel in subordinea generalului Rotaru(fost (director)general la odioasa "Dunarea", actualmente unul dintre directorii de la firma Borsec), in prezent sub coordonarea primului adjunct al serviciului, generalul Predoiu. Daca ar fi recunoscut in fata DNAului calitatea sa atunci ar fi trebuit sa-l trimita la Parchetele Militare, ceea ce ar fi implicat neplacut SIE iar calitatea sa de martor ar fi fost alterata.

Desi avocatii apararii spera ca Paun sa fie respins in calitate de martor credibil pe motiv ca este ofiter, aceasta calitate nu poate fi recunoscuta oficial nici chiar la cererea oficiala a DNAului, mai ales ca legile Sigurantei permit acest lucru cu exceptia cazului in care Paun si-ar fi tradat tara si dictatorul ei. Dar asta o stabilesc doar sefii actualului ciolonel-martor.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.