Senatorii au la dispozitie o saptamana pentru a se documenta cu privire la modul de utilizare si justificare a sumelor forfetare destinate adiministrarii birourilor din circumscriptii.
Conducerea Senatului a distribuit, ieri, un memorandum intern cu normele privind aceste sume.
Deja in vigoare la Camera Deputatilor, sistemul de decontare prin sume forfetare va fi aplicat si la Senat imediat ce Legea privind statutul senatorilor si deputatilor va fi publicata in Monitorul Oficial.
Potrivit Legii privind statutul senatorilor si deputatilor, suma forfetara lunara, in cuantumul stabilit de lege, "este destinata sa acopere cheltuielile ocazionate de activitatea senatorilor in circumscriptiile electorale" si este echivalenta cu o indemnizatie si jumatate.

Banii vor fi alocati de la bugetul Camerei pe care o reprezinta.
Sumele forfetare vor fi folosite de senatori pentru acoperirea salariilor personalului angajat in circumscriptiile electorale din care provin, pentru carburanti, mobilier, pentru cheltuielile de protocol, materiale de curatenie, consumabile, cheltuieli de intretinere sau chirii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.