"Vasile, convoaca CNC. Emil." "Caline, imi pare rau ca te-am pus prim-ministru. Traian." "Dom' presedinte, Nastase zice ca pleaca din partid. Un membru PSD." "Uraaaa!!! Mircea." "Daca ma excludeti din partid, va sparg! Madalin Voicu."
La prima vedere par glume, dar, in desfasuratorul spectacolului politic de pe malurile Dambovitei, nu sunt deloc glume. Se spune ca romanii sunt o natie cu umor. Or, atunci, de ce-ar fi politicienii seriosi? Un popor care are haz este condus prin SMS-uri si soarta lui este decisa, aproape invariabil, la carciuma, unde un sprit rece compatibilizeaza si cele mai antagonice doctrine politice.

Un elementar minim bun-simt ar spune ca cetatenii unei tari, respectiv cetatenii Romaniei, asteapta ca cei care-i conduc - elita politica, "demnitarii poporului", cum le place lor insile sa se intituleze - sa fie seriosi si responsabili. Responsabilitatea si seriozitatea insa nu mai sunt acum decat doua cuvinte "decazute" din dreptul lor de a avea o semnificatie, un miez, nu mai sunt decat doua cuvinte care provoaca rasul, respinse ca fiind clisee gaunoase ale limbii de lemn.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.