Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a declarat ca ii va chema in judecata pe membrii Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), precum si pe sefii serviciilor secrete. Emil Constantinescu va deschide actiunea in instanta in conditiile in care, sustine el, nu a primit un raspuns in termenul legal la o solicitare depusa in 13 decembrie 2005, pentru punerea la dispozitie a unor documente care ar proba colaborarea presedintelui Traian Basescu cu Securitatea.

"CNSAS se afla in culpa fata de sesizarea pe care am facut-o si, in acest moment, si-a incalcat propria lege de functionare si organizare", a afirmat Constantinescu, precizand totodata ca va deschide un proces in instanta daca, in termen de o luna, nu va primi un raspuns. "Din acest moment, conform legii, le mai dau un termen de gratie de o luna, dupa care ii dau in judecata. Voi cere ca toti ofiterii care au competenta sa fie trimisi in judecata pentru tainuire, conform legii, inclusiv Radu Timofte. Nu putem sa consideram ca ne integram in Europa, atat timp cat institutiile statului nu respecta propriile legi de functionare", a conchis Emil Constantinescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.