Parlamentarii au lucrat in aceasta saptamana doar o zi si jumatate.

Pentru ca duminica trecuta a fost Pastele catolic, Parlamentul a avut vacanta luni, iar marti s-a lucrat ca intr-o zi de luni, cu program incepand de la orele pranzului. Teoretic, ei ar fi trebuit sa lucreze in regim normal atat miercuri cat si joi. Ieri, insa, pe holurile celor doua Camere era pustiu. Toti alesii s-au grabit sa inceapa mai devreme vacanta prilejuita de aceasta data de Pastele ortodox. Si cum lunea viitoare este a doua zi de Paste, parlamentarii, ca buni crestini, nu pot munci intr-o zi de sarbatoare. Ei sunt asteptati sa revina la lucru abia marti, insa dupa orele pranzului.

Deputatii sustin ca au lucrat doua zile intr-una

Deputatii au avut programate pentru ieri activitati in Comisiile permanente, dar, practic, aceasta zi a fost libera, cei mai multi plecand acasa de miercuri. De altfel, prevazatori, deputatii din Comisiile pentru cultura, munca, aparare si drepturile omului au avut zi de "studiu individual", in timp ce parlamentarii din Comisiile juridica si buget-finante au lucrat miercuri si pentru joi. "Deputatii din Comisia juridica au lucrat ieri si pentru azi, au epuizat de ieri ordinea de zi", a spus un functionar din Camera Deputatilor, citat de Mediafax.

In prezent, la comisii sunt inregistrate in total 208 initiative legislative aflate pentru examinare in fond, dintre care 64 au termenul depasit.
Deputatii sunt asteptati sa revina marti dupa-amiaza, cand au programata o dezbatere publica pe tema Intreprinderilor Mici si Mijlocii, dezbatere care nu este conditionata de numarul de deputati din sala de sedinte.

Senatorii au chiulit pur si simplu

Nici una dintre cele 15 Comisii permanente ale Senatului nu s-a intrunit, ieri, pentru dezbaterea proiectelor de legi la care au fost sesizate. Senatorii nici macar nu s-au obosit sa mai gaseasca scuze. Argumente precum "inundatiile" ori "studiul individual" nu mai sunt de multa vreme credibile. Secretarele si cativa consilieri din birourile senatoriale au spus ca "domnii" au trecut pe la birou, dar foarte de dimineata, pentru ca "aveau cumparate bilete" si s-au grabit sa plece.

Pe paginile oficiale ale comisiilor figureaza pana la 16 proiecte legislative care asteapta avize sau rapoarte, pentru a putea fi dezbatute de plen. Ca si colegii lor din Camera Deputatilor, senatorii sunt asteptati sa revina la lucru martea viitoare, dupa ora 13.00.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.