Fostul prim ministru Radu Vasile este si el acuzat de colaborare cu fosta Securitate.

Acuzatia vine chiar din partea celui care l-a desemnat in aceasta functie, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu.
La aceeasi dezbatere pe tema condamnarii comunismului, organizata de fundatia Horia Rusu, fostul presedinte a reluat si acuzatiile la adresa lui Traian Basescu.

Radu Vasile a declarat pentru un post de televiziune ca l-ar putea da in judecata pe Emil Constantinescu pentru acuzatiile aduse. El spune ca nu ar exista dovezi cu care sa fie probata colaborarea sa cu fosta Securitate.

Radu Vasile aduce un singur argument pentru a infirma acuzatia de colaborator. Atunci cand s-a format guvernul condus de el, in 1998, au fost consultate dosarele tuturor membrilor CSAT. Iar rezultatul ar fi fost unul negativ pentru toti.
"Intrebarea este cand a mintit acum, cand spune ce a spus sau atunci in calitate de presedinte cand a spus ca membrii CSAT nu au avut nici o legatura cu Securitatea", a adaugat fostul prim ministru al Romaniei.

Emil Constantinescu l-a acuzat din nou si pe actualul presedinte Traian Basescu de colaborarea cu fosta Securitate. "Vom fi singurii, cu siguranta, care, cu umilinta, asteapta ca aceasta condamnare sa fie facuta de un nomenclaturist si fost colaborator al Securitatii. Pana cand comisia dumneavoastra isi va termina treaba veti avea clar dovada ca presedintele Basescu a fost colaborator al Securitatii", a afirmat fostul sef al statului.

Acuzatia lui Emil Constantinescu vine la numai cateva zile dupa ce fostul sau sef de cabinet a prezentat documente despre care sustine ca probeaza colaborarea presedintelui cu Securitatea.
In 2005, Traian Basescu a castigat un proces de calomnie pe care i l-a intentat lui Mugur Ciuvica, pe motiv ca l-ar fi catalogat drept informator al fostei securitati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.