Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a revenit asupra hotararii de a renunta la calitatea de senator si a solicitat Biroului Permanent al Senatului sa ia act de aceasta noua decizie. Ales senator de Bucuresti pe listele Aliantei PNL-PD, democratul Vasile Blaga si-a anuntat demisia din Senat dupa ce presedintele Traian Basescu i-a oferit functia de sef al Administratiei Prezidentiale, caz in care se plasa in incompatibilitate. Numai ca si aceasta demisie a fost urmata imediat de o alta.

Blaga nu a stat prea mult la Cotroceni pentru ca imediat i s-a propus sa conduca Ministerul Administratiei si Internelor, functie pe care a acceptat-o. Iar in aceasta situatie a trebuit sa paraseasca Administratia Prezidentiala. Acum insa, ca ministru, Blaga poate cumula si demnitatea de parlamentar. In plus, Blaga si-a motivat revenirea prin faptul ca pana in prezent nu a fost pusa in discutia plenului Senatului demisia sa din cadrul acestei institutii. Mai mult, pana in acest moment locul lui Blaga nu a fost ocupat de urmatorul plasat pe listele candidatilor, asa cum prevede legislatia. Desi situatia nu pare deloc complicata, seful Senatului, Nicolae Vacaroiu, a dorit sa incurce inadins lucrurile si a trimis cererea lui Blaga spre a fi analizata de senatorii juristi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.