Presedintele PSD Adrian Nastase a declarat, ieri, ca Delegatia Permanenta a partidului a decis in unanimitate incetarea suspendarii activitatii forului, aceasta situatie urmand sa fie confirmata la sedinta Biroului Executiv Central, care se va desfasura la sfarsitul lunii ianuarie. Liderul social-democrat a precizat ca nici un vicepresedinte al partidului nu i-a reprosat suspendarea dupa alegerile locale a activitatii Delegatiei Permanente. El a mai explicat ca a convocat Delegatia Permanenta in formula anterioara pentru ca era singura solutie statutara si ca prin aceasta decizie partidul va trece "de la o perioada defensiva la o perioada ofensiva". El a precizat ca la sedinta a participat si Ion Iliescu, in baza invitatiei pe care Congresul PSD i-a facut-o de a se intoarce in conducerea partidului, a calitatii sale de membru fondator al partidului si de lider al grupului parlamentar de la Senat. Nastase, care a condus sedinta Delegatiei Permanente, a apreciat prezenta lui Iliescu la reuniune drept "foarte importanta".

O sedinta 'linistita>>?

El a aratat ca la sedinta Delegatiei Permanente s-a stabilit calendarul de actiuni al partidului in perioada urmatoare, precizand ca astazi este convocata o reuniune cu alesii locali ai PSD, iar joi si vineri, la Sinaia, o intalnire cu grupurile parlamentare ale partidului. Nastase a anuntat ca PSD va deschide pe site-ul partidului un forum deschis de dezbateri privind viitorul formatiunii, aratand ca in acest fel va fi activat un dialog prin Internet, in interiorul partidului, cu membrii si simpatizantii sai.

El a calificat discutiile din Delegatia Permanenta ca fiind foarte utile si desfasurate intr-o atmosfera foarte buna, concluziile fiind bazate pe unitatea si solidaritatea partidului. In Delegatia Permanenta s-a discutat si de grupurile de reactie rapida, Nastase sustinand ca PSD doreste sa faca o opozitie constructiva, nu o "activitate negativa" la adresa Guvernului. "Dorim sa vedem cum sa evitam incercarea de demonizare a partidului si sa pastram in atentia publica promisiunile facute in campania electorala", a conchis Nastase.

Dar, daca Iliescu nu e, nimic nu e...

Vicepresedintele PSD Miron Mitrea a declarat ca nu vede PSD fara Ion Iliescu si ca acesta trebuie sa aiba o functie foarte importanta in conducerea partidului. "Eu il sustin foarte mult si pe domnul Iliescu", a spus Mitrea, precizand ca a fost primul care a propus revenirea lui Ion Iliescu in fruntea partidului dupa terminarea mandatului de presedinte si ca o decizie in acest sens a fost adoptata apoi la Congres. El nu a spus insa ce functie ar urma sa detina Iliescu in PSD, dar a tinut sa precizeze ca el nu crede in functii onorifice. Intrebat daca va candida la presedintia PSD, el a spus ca este vicepresedinte si va candida in mod cert pentru o functie de vicepresedinte.

"Restul, vedem", a adaugat Mitrea. Pe de alta parte, sunt si oameni care in mod cert prefera o modernizare fara fostul sef al statului. Este cazul liderului PSD Cluj Ioan Rus care a pornit un adevarat razboi al declaratiilor impotriva lui Iliescu. Surse din PSD ne-au spus ca nici ieri, cei doi nu s-au prea bucurat ca se revad. Se pare asadar ca a existat un nou schimb de replici intre ei, insa nu la fel de taios cum ne obisnuisem. Aceleasi surse ne-au spus ca Iliescu nu mai tine cu dintii de scaunul de presedinte al PSD, el afirmand ca, daca partidul nu-l doreste, atunci se va retrage. Sa-l credem?...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.