Marian Vanghelie si-a procurat de la Rompres un interviu inca nepublicat, in care Ion Iliescu il critica, si a anuntat preventiv ca, de fapt, fostul sef al statului il sprijina. Iliescu s-a suparat si mai tare

Proaspat ales presedinte executiv la PSD Bucuresti, Marian Vanghelie are un inamic declarat: pe Ion Iliescu. Acesta a declarat intr-un interviu pentru Rompres ca Vanghelie este o solutie "nerealista", iar primarul sectorului 5 are "lacunele lui in ceea ce priveste cultura personala". Marean a aflat de interviu inca de marti seara, inainte de publicare, si a incercat sa-l anihileze. Si-a anuntat imediat colegii de partid ca si-a rezolvat problemele cu Iliescu, iar un apropiat de-al sau, Doru Giugula, anunta ieri ca Iliescu le-a trimis o scrisoare de sprijin fata de Vanghelie. "Minciuni", le-a transmis fostul sef al statului. Interviul a aparut ieri pe Rompres si acuzele aduse de Iliescu lui Vanghelie nu lasa loc nici unui dubiu. Acestea explica tentativa primarului de la sectorul 5 de a juca la ofsaid cu fostul sef al statului.

PSD Bucuresti s-a laudat ieri ca Iliescu ar fi trimis o scrisoare de sprijin fata de Vanghelie. Lucrurile stau exact pe dos: Iliescu l-a criticat pe Vanghelie si neaga ca ar fi trimis scrisoarea.

Scandal si declaratii contradictorii la PSD Bucuresti. "Ion Iliescu si-a manifestat sustinerea fata de Marian Vanghelie. Am terminat astfel cu etapa de birfa", a declarat ieri seful Comisiei de Etica si Arbitraj a organizatiei PSD Bucuresti, Doru Giugula. El a precizat ca mesajul de pace al lui Iliescu le-a parvenit pesedistilor din Capitala marti seara, la sedinta Biroului Executiv, sub forma "unei scrisori de doua pagini, venite pe fax". Surpriza. Pentru ca nu a putut prezenta documentul, dupa un minut, Giugula a retractat povestea cu scrisoarea. "Va multumesc ca nu ma credeti, dar am libertatea de a pune sau nu la dispozitie un document". Riposta lui Ion Iliescu a venit rapid, dupa o jumatate de ora de la afirmatiile lui Giugula: "Ma surprinde ca se apeleaza la declaratii inexistente. De ce au nevoie de asa ceva? Este o minciuna! Habar nu am avut ca a fost o sedinta la PSD Bucuresti". Rosu la fata, Doru Giugula a inceput sa se bilbiie: nu a fost o scrisoare, ci o informatie de presa, si nu a venit de la Iliescu ci de la Vanghelie, care si-a informat colegii marti seara, la sedinta, ca Iliescu, in cadrul unui interviu care urma sa apara a doua zi la Rompres, arata ca "nu mai are nimic cu mine".

Iliescu: "Vanghelie, solutia nerealista"

Dupa inca doua ore, Ion Iliescu, care-si mai temperase supararea pe colegii sai din Bucuresti, plutea intr-o dilema. Cine minte? Giugula, Vanghelie sau jurnalistii? "Am vorbit cu Giugula. El mi-a spus ca nu a zis in conferinta de presa ca eu as fi trimis o scrisoare. El mi-a spus ca Vanghelie le-a zis marti seara, in sedinta, ca am dat eu un interviu in care nu-l critic, ca as avea o pozitie neutra", ne-a declarat fostul sef de stat. Intrebat explicit daca il sustine sau nu pe Vanghelie pentru functia de presedinte executiv al PSD Bucuresti, Iliescu a spus: "Nu vreau sa comentez, e o decizie luata. Sper sa fiu invitat la Conferinta Extraordinara (din luna mai - n.r.).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.