Reprezentanții agenției de presă Mediafax au fost surprinși de interesul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) din Ministerul Administrației și Internelor (MAI) față de activitatea redacțională, declarind: "Reporterii noștri nu au avut legături și nici măcar nu il cunosc pe inspectorul principal Constantin Duvac". Potrivit unui articol apărut ieri in cotidianul "Ziua", șeful DGIPI, Virgil Ardelean, i-a cerut, pe 1 octombrie 2003, procurorului general al PNA, Ioan Amarie, să analizeze și să aprobe interceptarea convorbirilor telefonice efectuate de la telefoanele fixe aparținind Mediafax și AM Press.

Ardelean ar fi susținut că subordonații lui stabiliseră că inspectorul principal Constantin Duvac se folosește de unele persoane incă neidentificate care apelează telefonic cele două societăți de presă, cărora le divulgă informații contra unor beneficii materiale. Mediafax a precizat că niciodată nu a obținut informații acordindu-le beneficii polițiștilor și a cerut să se explice de ce s-a cerut interceptarea telefoanelor.Ofiterul Duvac a declarat, la rindul lui, ca nu cunoaste pe nimeni din cadrul celor doua agentii.


Ministerul de Interne a recunoscut că demersul a existat, insă PNA nu a fost de acord. Prin urmare, nici o agenție de presă nu a avut interceptate comunicațiile de către DGIPI.