Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Sergiu Andon, a informat ieri Biroul Permanent ca dezbaterile la proiectul de lege privind Statutul minoritatilor vor fi reluate la 9 mai.

Pe langa cele doua zile pierdute din cauza celor doua sarbatori pascale, dezbaterile la Statutul minoritatilor vor fi anulate pe 2 mai.

Deputatii au liber pe 1 mai (care cade intr-o zi de luni), astfel ca ziua urmatoare programul Camerei va fi unul obisnuit zilelor de luni. Ca urmare, proxima data la care cele trei comisii ale Camerei se pot reuni in program normal pentru dezbaterea Statutului este 9 mai.

Dezbaterile asupra proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nationale - la care participa deputatii din Comisia juridica, din Comisia pentru drepturile omului si din cea pentru invatamant - au inceput in primele zile ale lunii februarie, la debutul actualei sesiuni parlamentare.

In cele aproape trei luni, deputatii celor trei comisii au reusit sa aprobe doar 15 articole ale proiectului de lege.

In majoritatea sedintelor - atunci cand lipsa de cvorum nu a determinat suspendarea lucrarilor - dezbaterile au fost incetinite din cauza discutiilor prelungite din cauza numarului mare de amendamente propuse de PSD si de PRM.
In proxima sedinta a celor trei comisii, dezbaterile asupra proiectului Statutului minoritatilor se reiau de la articolul 16 (alin.1).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.