Cozmin Gusa, liderul PIN, a pus tunurile pe Theodor Stolojan, redeschizand o problema delicata din trecutul consilierului prezidential.

Cine il protejeaza pe Stolo, consilierul prezidential?

Este vorba de activitatea sa de sef al Directiei de Aport Valutar Special, din vremea regimului lui Ceausescu. Gusa a declarat transant ca Stolojan "este un om protejat de fostii securisti, pentru ca inainte de 1989 era una dintre cele trei persoane care imparteau banii pentru finantarea actiunilor de politie politica, informative sau pentru agenturi".

Liderul PIN a sustinut ca Stolojan este protejat pentru ca, in fosta sa calitate de sef al Directiei de Aport Valutar Special, distribuia impreuna cu Nicolae Ceausescu si cu fostul sef al Securitatii, sute de milioane de dolari pentru finantarea actiunilor de politie politica. "Stolojan este cel mai important reprezentant al statului totalitar de dinainte de 1989, care detine o functie politica in momentul de fata. El, Nicolae Ceausescu si seful Securitatii erau cei care hotarau circuitul banilor negri, care trebuiau sa acopere actiunile de politie politica ale Securitatii intr-un fel", a spus Gusa. Dezvaluirile lui Gusa nu se opresc insa aici.

Dispozitiile de plata catre Anvers, semnate de Stolo

Bomba lansata de Gusa va exploda in zilele urmatoare, cind deputatul va iesi cu alte dezvaluiri: "Detin informatii conform carora in arhivele PCR se regasesc numele celor trei (n.n.: Stolojan, Nicolae Ceausescu si seful securitatii) si modul in care se distribuia valuta, dar ca acum Stolojan este protejat chiar de persoanele care primeau bani de la el.

Aceste persoane sunt in viata, sunt oameni importanti, unii sunt politicieni, altii sunt oameni de afaceri, altii au ramas in sistem", a continuat liderul PIN. Cozmin Gusa ne-a declarat in exclusivitate ca "este foarte posibil ca Stolojan sa se cunoasca inca din acea vreme cu Traian Basescu, pentru ca dispozitiile de plata catre Anvers trebuiau sa fie semnate de cineva". Cozmin Gusa ne-a mai declarat ca nu se va opri aici si va merge cu cercetarile privind persoana consilierului prezidential, mai departe: "Il vom urmari pe Stolojan cum a controlat operatiunile desfasurate la BNR, in primele luni dupa evenimentele din decembrie 1989", a promis Gusa.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.