Ministrul Mihail Hardau se afla la un pas de remaniere. A fost criticat de Basescu, iar la rindul sau critica Guvernul care nu-l sustine.

Domnule ministru, aveti probleme!

Eu nu am.

Presedintele Basescu asa spune...

Presedintele a spus ca la Ministerul Educatiei nu s-au facut proiecte. Si a vorbit partial, pentru ca nu sint bani.

Dar proiecte aveti?

Da, avem si nu numai ca avem proiecte, dar sint depuse deja la Ministerul Finantelor. In luna martie am depus trei proiecte de hotariri de guvern care au fost aminate pentru lipsa de finantare.

Care a fost justificarea premierului si a ministrului Finantelor?

De la Ministerul Finantelor mi s-a spus ca vom avea finantare pe proiecte in urmatorul trimestru. Sintem la jumatatea lui aprilie si sper, am sperat si saptamina trecuta, ca saptamina aceasta sa se produca o rectificare bugetara prin care sa se acorde bani si pentru Educatie. In momentul in care vom vedea ce suma ne este alocata, atunci vom decide ce proiecte vor fi finantate. Noi avem conturat ce proiecte vrem sa finantam, dar problema este de citi bani ai la dispozitie pentru a lansa in executie anumite lucrari. Am avut intilniri cu comisiile care monitorizeaza proiectele, dar sint intilniri virtuale atita timp cit nu sint bani.

Cine va intirzie?

Ministerul Educatiei face proiecte si se ocupa de implementarea lor, dar nu are si bani. Banii sint dati de Ministerul Finantelor.

Sa inteleg ca ministrul Vladescu va intirzie cu finantarea?

Nu ca ma intirzie, doar nu imi da banii.

Dar de cit timp ati depus proiectele acolo?

Hotaririle de Guvern sint propuse de la inceputul lunii martie.

Asteptati finantarea de o luna si jumatate...

Da.

Criticile presedintelui, nejustificate

De ce va amina atit domnul Vladescu? Motive politice, disputele din Alianta, el fiind ministru liberal?

La asta nu as putea sa fac aprecieri. Nu am elemente. Tot ce se poate. Ministerul Educatiei va face politica din programul de guvernare, dar nu voi introduce in sistem dispute politice. Ma veti judeca dupa fapte.

Este justificata pozitia presedintelui Basescu sa va critice?

Din punctul meu de vedere, nu. Ca sa ma critice pe mine ca nu fac si eu nu am bani. Ca sa fac ceva trebuie sa am mijloace. Eu nu am intrat in Guvern intr-o lupta politica. In acord ni s-au promis acei 1,1 miliarde de euro. Degeaba ne dau banii in vara. E prea tirziu, nu avem timp pina in toamna sa terminam lucrarile in scoli. Pina acum am pierdut un timp pretios. Daca ni se dadeau bani, 95 de obiective puteau fi deja in lucru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.