Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca legea lustratiei, in varianta votata de Senat, este antidemocratica, anticonstitutionala si antieuropeana.

El a apreciat ca aceasta este o "rusine nationala", "un stalinism intors pe dos". In opinia sa, legea lustratiei este similara abordarii din anii ‘40, cand oamenii erau indepartati din viata publica pentru ca fusesera membri ai "fostelor partide burghezo-moseresti".

Fostul presedinte al Romaniei a evitat sa precizeze ce va face daca legea lustratiei va fi votata si de Camera Deputatilor in forma adoptata de Senat. Senatorul social-democrat s-a pronuntat pentru o judecata individuala bazata pe fapte a fiecaruia, respectandu-se drepturile fundamentale ale cetateanului si nu pentru judecarea "la gramada a unor categorii de oameni".

"Este deplorabil ca s-a lansat intr-o asemenea chestiune care este o nota proasta pentru tara. Ne-am intors la viziuni primitive. Este un talibanism feroce", a mai spus Iliescu. De asemenea, Ion Iliescu i-a calificat drept "impostori" pe revolutionarii care i-au cerut demisia din partid. "Sunt cativa nemultumiti, se zbat pentru certificate", a spus Ion Iliescu. El l-a mentionat pe Dorin Lazar Maior, fost deputat social-democrat de Brasov, care ar fi nemultumit ca nu a primit un nou mandat.

Fostul presedinte al PSD a declarat ca cei care au demonstrat miercuri in fata sediului partidului nu sunt printre cei care au participat in timpul Revolutiei din decembrie 1989 la actiunile de protest din fata Hotelului Intercontinental din Bucuresti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.