Senatorii au adoptat, ieri, o hotarare prin care s-a amanat pentru data de 1 iunie prezentarea raportului comisiei de ancheta pentru investigarea afirmatiilor cu privire la existenta unor centre de detentie ale CIA sau la zboruri ale unor avioane CIA pe teritoriul Romaniei.
Senatorul Norica Nicolai, presedintele comisiei de ancheta, a declarat ca a solicitat amanarea termenului de prezentare a raportului pentru ca nu a primit inca datele solicitate la Eurocontrol cu privire la cursele civile suspectate a fi zboruri ale CIA care au aterizat in Romania. Norica Nicolai a spus ca a cerut date cu privire la aceste zboruri pentru perioada 2002-2005. Ea a precizat ca, dupa ce va primi informatiile, va trebui sa faca si verificari incrucisate cu datele detinute de alte state europene aflate in aceeasi situatie. Potrivit senatorului, pana in prezent europenii ar fi identificat 35 de curse aeriene suspectate a fi zboruri ale CIA.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.