Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se vor reuni, luni, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui Traian Basescu.
Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse Strategia de securitate nationala a Romaniei si va avea loc o discutie generala pe tema propunerilor, observatiilor si sugestiilor referitoare la proiectele de legi privind activitatea de informatii, contrainformatii si de securitate, organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe si statutul profesional si de cariera al ofiterilor de informatii.

De asemenea, CSAT va discuta raportul Consiliului privind activitatea desfasurata in anul 2005, raportul privind activitatea desfasurata de Ministerul Apararii Nationale in anul 2005 si directiile de actiune pentru anul 2006, o informare referitoare la masurile propuse a fi intreprinse de Ministerul Administratiei si Internelor, ca urmare a adoptarii Legii nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat, pentru profesionalizarea structurilor subordonate Inspectoratului General al Jandarmeriei si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, precum si o informare referitoare la actiunile intreprinse de Ministerul Finantelor Publice pentru combaterea coruptiei, fraudei si spalarii banilor.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.