Alesii locali - primari, viceprimari, consilieri locali si judeteni - isi vor pierde mandatul doar in cazul demisiei din formatiunea din care fac parte, daca modificarile la Legea nr. 393/2004 adoptate ieri de deputatii din comisia pentru administratie publica vor trece de plenul Camerei Deputatilor si la Senat.
Deputatii din comisia pentru administratie publica au adoptat, cu 11 voturi pentru, cinci impotriva si doua abtineri, propunerea legislativa pentru modificarea Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali, legea de modificare adoptata de Parlament in februarie fiind retrimisa legislativului, spre reexaminare, de presedintele Traian Basescu.

Initial, in textul legii se mentiona ca alesii locali isi pot pierde mandatul daca demisioneaza sau sunt exclusi din formatiunea din care fac parte. Potrivit vicepresedintelui comisiei, social-democratul Mircea Dusa, s-a considerat ca ar fi "neconstitutional" daca alesii si-ar pierde mandatul in cazul in care sunt exclusi din partid, deoarece, in aceasta situatie, ar putea exista motive ce nu intotdeauna ar putea fi imputabile celui in cauza. "Daca ne adunam cativa si hotaram ca nu ne mai place un anumit primar si il excludem, nu este normal. Daca insa isi da demisia inseamna ca este si constient ca-si pierde mandatul", a spus Mircea Dusa, explicand decizia adoptata in acest sens.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.