Senatul a respins, ieri, un proiect de modificare a Legii privind Statutul functionarilor publici, initiat de Guvern si considerat prioritate pentru integrare.
Actul normativ a intrunit doar 61 de voturi "pentru", numarul minim necesar pentru adoptarea unei legi organice fiind de 69 de voturi. Alti 12 senatori au votat "impotriva" si trei s-au abtinut. Proiectul guvernamental vizeaza transpunerea principiului descentralizarii in domeniul functiei publice. Actul normativ mai stabileste ca inaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot fi numiti in functii de demnitate publica sau pot candida pentru astfel de functii numai dupa incetarea, in conditiile legii, a raporturilor de serviciu.

Totodata, functionarilor publici le este interzis sa faca parte din structurile de conducere ale partidelor politice, ale organizatiilor carora le este aplicabil acelasi regim juridic ca si partidelor politice sau ale fundatiilor ori asociatiilor care functioneaza pe langa partidele politice. Senatul era prima Camera sesizata cu acest proiect de lege, competenta decizionala revenind Camerei Deputatilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.