Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca imaginea lui Marian Vanghelie este una nedreapta, marcata de prejudecati. Liderul social-democrat recunoaste ca a impartasit si el aceste prejudecati pana in urma cu cateva luni, cand l-a “descoperit” pe seful filialei sector 5.

"Marian Vanghelie are o imagine nedreapta. Nu toti am avut sansa sa mergem la scoli inalte si foarte multe de mici. Eu l-am descoperit de cateva luni de zile in actiune, si eu am avut prejudecati fata de el, recunosc. Si la nivelul partidului, in tara, mai exista prejudecati, dar va spun e un om remarcabil, cu putere de munca deosebita, si intr-un partid e loc pentru toata lumea, si mai educati si mai putin educati, important este sa isi faca datoria", a spus presedintele PSD, la o intalnire cu membrii PSD Bucuresti si Ilfov.

Mircea Geoana a declarat, miercuri seara, la o intalnire cu membrii PSD din Bucuresti si din Ilfov, ca Marian Vanghelie ar fi un bun presedinte executiv interimar al filialei Bucuresti a partidului. "Functia de presedinte executiv este o functie eminamente organizatorica. Cred ca Marian Vanghelie are toate calitatile sa se achite bine de aceasta sansa, daca va primi votul si increderea membrilor partidului", a raspuns Mircea Geoana la intrebarile presei. Presedintele PSD l-a caracterizat pe Vanghelie ca pe un om "deosebit de dinamic si un foarte bun vorbitor" cu "extrem de multe calitati".

"Un mit care s-a spulberat la noi in partid este acest folclor care s-a creat in jurul lui Marian Vanghelie. Poate a fost ceva mai stangaci la inceput, poate a avut note mai stridente la un moment dat, dar este un primar redutabil, este un om care a facut pentru scolile din sectorul 5 din Capitala ceea ce nu a facut probabil nimeni altcineva in aceasta tara, care a facut un salt politic ca discurs. In pofida lucrurilor care s-au spus despre el, este un om politic in ascensiune", si-a continuat Geoana pledoaria.

Dar Marian Vanghelie are nevoie de increderea colegilor sai si daca o obtine va putea detine functiile pe care si le doreste si care cred eu ca le merita, a conchis liderul PSD.

Presedintele PSD a incheiat, miercuri seara, o serie de intalniri regionale cu membrii PSD, in urma caruia, spune Geoana, a constatat un tonus mult mai bun la nivelul partidului, intrucat "energia negativa se pare ca s-a evacuat", iar discutiile despre un Congres extraordinar "practic s-au incheiat" in partid. El a declarat ca PSD trebuie sa lase in urma "fumurile" functiilor trecatoare si sa fie pregatit sa castige alegerile oricand ar avea acestea loc. Mircea Geoana a atacat dur actuala guvernare, calificand-o drept impotenta.

El a afirmat ca toate masurile luate pana in prezent de catre Executiv sunt in avantajul doar a unei paturi de zece la suta din populatie.
Geoana l-a acuzat pe premierul Tariceanu se comporta ca Nicolae Ceausescu care, spune el, "mai da o pomana pensionarilor inainte de Pasti".
Mai mult, Mircea Geoana a anuntat ca PSD va marca in ziua de 13 mai "prohodul de 500 de zile a actualei guvernari".

Totodata, Geoana a indemnat PSD "sa nu-si mai puna cenusa in cap si sa ridice privirea din pamant".
Romania are nevoie de PSD, a repetat Mircea Geoana pe durata intregului sau discurs. El i-a indemnat pe social democrati ca de 1 mai sa aiba curajul de a imbraca un tricou rosu.
"Sa traiti bine?! Sa sprituiti bine, poate!", a incheiat Geoana sirul atacurilor la adresa "minciunii portocalii", in aplauzele asistentei.

Alegeri la PSD Bucuresti
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca interimatul conducerii organizatiei PSD Bucuresti "trebuie curmat". "Trebuie aleasa o conducere legitima. Asa cum la nivel national, situatia s-a stabilizat, este normal ca si cea mai importanta organizatie sa isi aleaga conducerea", a declarat Geoana. Liderul PSD a mai precizat ca opinia unanima a celor din sectoare a fost ca trebuie sa inceteze situatia interimara de la nivelul organizatiei.

"Va fi organizata o conferinta extraordinara la inceputul lunii mai pentru alegerea conducerii organizatiei", a mai anuntat presedintele PSD. Referindu-se la presedintele autosuspendat Dan Ioan Popescu, Mircea Geoana a opinat ca oricine este liber sa candideze. "Nu vad motive statutare care sa il impiedice pe Dan Ioan Popescu sa candideze. Dar Sorin Oprescu este un candidat puternic. Consiliul PSD Bucuresti va avea loc la sediul central al partidului, in premiera, ca un simbol al relatiei centru-organizatie", a conchis Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.