"Revolutionarii au crezut, in profunzimea lor, ca fac revolutie, fara sa stie despre lovitura de stat. Conspiratorii au fost convinsi ca a fost o lovitura de stat, fara ca creada ca a fost o revolutie", a declarat marti seara, in cadrul emisiunii "Sensurile actualitatii", vicepresedintele Partidului Conservator, Mircea Chelaru, referindu-se la manipularea care a avut loc in decembrie ‘89. In opinia lui Mircea Chelaru, "acest concubinaj a generat in final unul dintre cele mai ordinare compromisuri dupa 1989. Ne-a facut sa ratam cea mai importanta revolutie, si anume cea morala a poporului roman", informeaza Amos News.

Romanul - "cel mai mare consumator de zvonistica"
In acest sens, vicepresedintele Partidului Conservator a facut, in cadrul aceleiasi emisiuni, o caracterizare succinta a poporului roman din punctul de vedere al permisivitatii la manipulare. "Romanului nu i se pot aplica, in societatea pe care o are la ora actuala, tehnici de manipulare sofisticate, deoarece nu prind", a afirmat Mircea Chelaru. Pe de alta parte, acesta a precizat ca romanul poate fi manipulat prin lideri. Potrivit lui Chelaru, "romanul este cel mai mare consumator de zvonistica", este superficial si nu sta sa analizeze cat de credibile sunt informatiile pe care le vehiculeaza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.