Senatorul democrat Marius Marinescu a cerut, ieri, de la tribuna Parlamentului, demisia vicepremierului George Copos, dupa ce colegii sai din Alianta D.A. au anuntat in plen ca nu vor sustine initiativa sa legislativa privind infiintarea Autoritatii Romane pentru Mediul de Afaceri (ARMA).

Marius Marinescu si-a acuzat colegii de alianta ca au raspuns "unui vot imperativ" in favoarea grupurilor de interese si ca nu tin cont de prioritatile din programul de guvernare. "Unii oameni nu cunosc programul de guvernare si e pacat ca nu-l cunosc pentru ca acolo se vorbeste de reorganizare, de transparenta in cheltuirea banului public, in asa fel incat sa cream progres economic. In toata Uniunea Europeana exista aceste agentii subordonate ministerelor de resort, nu subordonate primului-ministru sau acestui Copos, care este viceprim-ministru, care este cercetat penal de catre DNA si care afecteaza aderarea la UE. Este o rusine", a declarat senatorul Partidului Democrat.

El a afirmat ca prezenta lui George Copos in guvern reprezinta "un afront adus cetateanului, contribuabilului". Marius Marinescu este de parere ca din cauza faptului ca George Copos face parte din executiv toate deciziile economice sunt viciate.
"Haideti sa ne amintim de Bivolaru, cercetat penal, care vota legi anticoruptie, si pana la urma a fost condamnat. Este foarte clar ca a viciat toate aceste legi anticoruptie. Acelasi lucru este si cu Copos", a spus senatorul PD.

Marius Marinescu s-a suparat si pe liderul grupului Aliantei D.A. din Senat, pe liberalul Puiu Hasotti, pe care l-a acuzat ca a dat un "vot imperativ in sprijinul acestui Copos care aduce prejudicii mari Romaniei". Senatorul si-a exprimat nemultumirea si fata de atitudinea colegei sale de partid, Maria Petre, afirmand ca "oamenii cu verticalitate din partid" i-au sustinut initiativa legislativa.

Referitor la iesirea nervoasa a lui Marius Marinescu, senatorul Maria Petre a spus ca nu exclude ca acest incident sa fie pus in discutia partidului. "Daca Marius Marinescu ar renunta la calitatea de senator ar capata credibilitate, pentru ca el, din interiorul Parlamentului Romaniei, este cel mai mare dusman al Statutului parlamentarului", a mai spus Maria Petre, refuzand sa dea alte detalii pe marginea acestei afirmatii.

La randul sau, senatorul Partidului Conservator (PC) Silvia Ciornei i-a cerut, intr-o discutie care s-a purtat pe holul Senatului, subsecretarului de stat Gabriela Vasile, vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, sa demisioneze daca nu poate sa faca nimic impotriva coruptiei si birocratiei din institutia din care face parte.

"Ma asteptam sa dezmintiti acuzele domnului senator ca agentia la care sunteti vicepresedinte poate fi acuzata de coruptie si birocratie. Eu as vrea sa va evaluati activitatea si daca considerati ca asa se intampla, si nu puteti sa faceti nimic, sa va dati demisia. Mie mi se pare ca ar fi cel mai onest gest din partea dumneavoastra", i-a recomandat senatorul conservator subsecretarului de stat Gabriela Vasile. Initiativa senatorului democrat a fost votata de reprezentantii PSD si de cei ai PRM.

Dupa acuzatiile aduse de la tribuna Senatului de catre Marius Marinescu, plenul a fost cuprins de agitatie, iar presedintele Nicolae Vacaroiu a reusit cu greu sa-i stapaneasca pe senatori. La randul sau, senatorul PRM Claudiu Tanasescu le-a cerut colegilor sa faca liniste in sala de sedinte, explicandu-le ca fac un adevarat vacarm, iar "cuvantul vacarm vine de la nobilele animale care dau lapte".

Prin initiativa sa, Marius Marinescu dorea infiintarea unui organism unic prin fuzionarea Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Agentiei Romane pentru Investitii Straine si Directiei Mediu de Afaceri din cadrul aparatului propriu de lucru al ministrului de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii.

Noul organism, respectiv Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri (ARMA), ar fi avut ca scop reducerea birocratiei si limitarea abuzurilor si coruptiei; ar fi promovat egalitatea de tratament pentru investitorii romani si straini; ar fi contribuit la crearea unui mediu de afaceri eficient, predictibil si viabil; ar fi armonizat legislatiei IMM-urilor, a investitiilor cat si a mediului de afaceri; ar fi redus cheltuielile bugetare; ar fi creat o baza unica de date; ar fi promovat o gestionare eficienta a surselor de finantare etc.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.