Premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, deciziile de numire a inca 14 secretari de stat si de eliberare din functie a altor 19. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al Guvernului, premierul a decis eliberarea din functia de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe a lui George Ciamba si Bogdan Lucian Aurescu, pe posturile lor fiind numiti Teodor Baconski si Valentin Naumescu. La Ministerul Agriculturii, au fost eliberati din functie secretarii de stat Nicolae Istudor si Adam Craciunescu, fiind inlocuiti cu Vasile Lupu si Nicolae Flaviu Lazin. Schimbari la nivelul secretarilor de stat au fost operate si in Ministerul Educatiei si Cercetarii, unde Ioana Irinel Chiran, Radu Damian si Gheorghe Popa au fost eliberati din functie, doua dintre posturile vacante fiind preluate de Jozsef Kotő si Anton Anton. in cadrul Ministerului Apararii Nationale s-a decis eliberarea din functia de secretar de stat a lui Gheorghe Matache, locul sau fiind ocupat de Ion-Mircea Plangu. La Ministerul Integrarii Europene, au fost eliberati din functia de secretar de stat Maria Crivineanu si Andrei Popescu, premierul aproband numirea lui Adrian Ciocanea in functia de secretar de stat in cadrul ministerului.

La Ministerul Finantelor Publice s-a decis eliberarea din functie a secretarului de stat Maria Manolescu, locul acesteia fiind ocupat de Elena Doina Dascalu. in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor, premierul a decis eliberarea din functia de secretar de stat a lui Ioan Hidegcuti si numirea in locul acestuia a lui Virgil Stefan Nitulescu. Secretarii de stat Ioan Cordos si Eugen Dogariu au fost, de asemenea, eliberati din functia de secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, unul dintre posturile vacante fiind preluat de Florin Bejan. Premierul Calin Popescu Tariceanu a mai decis eliberarea din functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a lui Marius Sorin Bota, Ileana Tureanu si Traian Panait, precum si a lui Ioan Jelev si Florin Stadiu la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Tariceanu a aprobat, totodata, eliberarea lui Liviu Harbuz din functia de presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in locul sau fiind numit Razvan Nicolae Tiru.

La Ministerul Administratiei si Internelor a fost operata o noua modificare, prin numirea in functia de secretar de stat a lui Paul Victor Dobre. La Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Georgeta Ionescu a fost desemnata in functia de secretar de stat, iar Ioan Taban a fost numit in functia de consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al ministrului de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii. De asemenea, printr-o hotarare a Biroului executiv al PNL, Cornel Chiriac a fost propus pentru functia de secretar de stat la Ministerul Economiei si Comertului, aceasta decizie nefiind concretizata inca printr-un act semnat de premierul Tariceanu.