Traian Basescu afirma in mod categoric ca nu a semnat niciodata un angajament cu Securitatea.

Presedintele Traian Basescu cere public SRI, SIE, MApN, Arhivelor Nationale, detinatorilor arhivelor CC al PCR, tuturor institutiilor care detin documente privind pretinsele sale legaturi cu Securitatea, sa le puna la dispozitia CNSAS, pentru elucidarea acuzatiilor care i s-au adus.

"Presedintele Traian Basescu afirma in mod categoric ca nu a semnat niciodata un angajament cu Securitatea, ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea ca politie politica si nu a desfasurat niciodata activitati in slujba acesteia", informeaza un comunicat al presedintiei.

Conform comunicatului, seful statului considera ca acuzatiile care i se aduc in acest sens nu au nici un fundament real, fiind facute "in baza unor aprecieri care nu sunt sustinute de acte sau documente semnate sau generate de Traian Basescu".

Colegiul CNSAS a anuntat ca a primit de la fostul consilier preziential Mugur Ciuvica documentele care in opinia acestuia ar arata ca Traian Basescu ar fi colaborat cu Securitatea. Colegiul n-a precizat data la care vor fi analizate informatiile.

Presedintia a negat colaborarea domnului Basescu cu Securitatea ca politie politica, adaugand ca justitia s-a pronuntat deja in acest caz in favoarea presedintelui, in 2004.

Actualul consilier pe probleme de securitate si aparare al presedintelui Romaniei, Sergiu Medar, conducea la acea vreme Directia de Informatii Militare. Mircea Zamfir l-a intrebat ce stie de documentele obtinute de Mugur Ciuvica.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.