"Eu dau fiecarui om o sansa. Daca o rateaza, o rateaza pentru el. Tariceanu si-a asumat puterea absoluta in PNL la congres, deci are si raspundere absoluta. Imi place sa cred ca va fi asa. Deocamdata, nu vad semne care sa-mi incurajeze credinta, din pacate. Este o credinta bazata mai mult pe ceea ce cred eu decat pe fapte reale", a afirmat Valeriu Stoica.

In ceea ce priveste relatia dintre Calin Popescu-Tariceanu si Dinu Patriciu, Stoica sustine ca primul-ministru trebuie sa faca anumite delimitari intre prietenia dintre cei doi si modul de a face politica si a se afla la guvernare. Potrivit lui Stoica, PNL a platit nota politica pentru Patriciu, ceea ce s-a vazut prin scaderea drastica in sondaje a formatiunii politice in raport cu PD.

"Daca va participa singur la alegerile parlamentare urmatoare, PNL se va confrunta cu problema pragului electoral", a mai spus Valeriu Stoica. In opinia acestuia, Dinu Patriciu se opune reformelor din Romania pentru ca "sub aparenta unui liberalism radical, el, in realitate, a folosit exact aceleasi metode pe care le-au folosit toti oligarhii tranzitiei