Judecatorul Constantin Doldur renunta la functia detinuta la Curtea Constitutionala.

Potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax, Doldur a inaintat ieri demisia. El a fost numit in postul respectiv in 1998 de Camera Deputatilor, pentru un mandat de noua ani, fiind sustinut de PNL.

Doldur a fost unul din cei trei judecatori din cei noua ai Curtii care au avut opinii separate privind articolele din legile reformei justitiei - adoptate in vara lui 2005 - referitoare la varsta de pensionare, permanentizarea activitatii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii si reinvestirea in functiile de conducere ale magistratilor. Constantin Doldur este al patrulea judecator care demisioneaza de la Curtea Constitutionala.

Primul a fost Antonie Iorgovan. Numit judecator de Senat in 1992 pentru un mandat de noua ani, el a demisionat in anul 1996. Ioan Deleanu a fost numit judecator de presedintele Romaniei, in 1995, el demisionand in noiembrie 1996. Lucian Mihai, numit judecator de catre seful statului in 1998 a demisionat in anul 2001.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.