Biroul Electoral Judetean Iasi a decis ca "Uniunea Nationala PSD+PUR a incalcat grav atit dispozitiile legale, cit si deontologia electorala" atunci cind a distribuit in oras "fluturasi otraviti" in care il atacau pe candidatul Aliantei D.A. la presedintie, Traian Basescu. "Acest om pervers, care i-a uzurpat locul lui Theodor Stolojan intr-un mod atit de cinic, a ajuns sa ceara legalizarea casatoriilor intre homosexuali", se arata in manifestele respective, distribuite la sfirsitul saptaminii trecute. BEJ considera ca "fluturasii, prin continutul lor, aduc acuzatii cu caracter calomnios la adresa candidatului D.A. si, totodata, incita la ura sau discriminare pe considerente de orientare sexuala".
Totusi BEC a aratat ca, desi a avut loc o incalcare a legii, nu poate impune nici o sanctiune, nefiind abilitat in acest sens. "Distribuirea fluturasilor de acest gen nu este sanctionata in nici un fel, penal sau contraventional, de Legea electorala. BEJ Iasi nu se poate substitui legiuitorului pentru a stabili sanctiunea aplicabila", se mai arata in hotarirea adoptata ieri de Biroul Electoral al Circumscriptiei 24 Iasi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.