Aproximativ 30 de membri ai Blocului National al Revolutionarilor au protestat in fata sediului PSD cerand retragerea deputatului Emil Cutean din fruntea comisiei parlamentare pentru problemele revolutionarilor si excluderea din partid a lui Ion Iliescu pentru actiunile acestuia din timpul revolutiei din 1989.
Protestatarii au afisat pancarde pe care se putea citi: "Iliescu judecat pentru sangele varsat", "PSD egal PCR", "Iliescu a tras in noi dupa 22", "PSD sa dispara". Sediul PSD va fi pichetat si astazi urmand ca maine BNR sa organizeze un miting. Cum Mircea Geoana a ales sa plece pe jos de la sediul partidului, revolutionarii i-au cerut sa-l retraga pe Cutean din fruntea comisiei pentru ca este cercetat de DNA si sa-l excluda din PSD pe Iliescu, socotit vinovat pentru o parte a victimelor de la revolutie. "Noi am venit sa-i cerem lui Geoana, ca presedinte de partid, sa-l dea afara pe Ion Iliescu din partid. Sa dispara din viata publica si sa mearga la Parchet, acolo unde ii este locul.

Ion Iliescu a participat la diversiunea de dupa 22 decembrie, tragand in noi pentru a salva nomenclatura comunista. Azi, dupa 16 ani, vrea sa reorganizeze Marele Pol Social-Democrat. Probabil vrea sa faca Polul Jilava 2006", a declarat liderul BNR, Doru Maries. Mircea Geoana a fost foarte iritat de acuzatiile ca PSD ar avea criminali in componenta, afirmatie ce l-a determinat sa le spuna protestatarilor ca, "daca mergeti pe acest gen de provocari, mergeti in alta parte".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.