Constantin Ticu Dumitrescu contraataca.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat intr-o emisiune televizata ca Ticu Dumitrescu pozeaza in sfant al luptei anticomuniste, dupa ce a primit in timpul regimului comunist Ordinul Muncii Clasa a treia, Dumitrescu spune ca seful statului se lasa manipulat de serviciile secrete.

"Domnul Basescu doreste sa distraga atentia de ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani in jurul asa-zisului scandal de la CNSAS, pe care l-a si regizat. Ceea ce este foarte grav si de netolerat este faptul ca domnia sa foloseste serviciile secrete sau se lasa manipulat de acestea", a fost replica lui Ticu Dumitrescu.

Potrivit lui Ticu Dumitrescu, "este limpede ca pe parcursul acestor doua saptamani, electoratul constient, societatea civila, oamenii de buna credinta din mass-media au avut posibilitatea sa vada o alta fata a domnului Basescu. Poate cea adevarata!". Totodata, Ticu Dumitrescu subliniaza ca nu doreste sa raspunda calomniilor si acuzatiilor care i s-au adus in ultima perioada, precizand ca o parte dintre acestea au facut obiectul unui proces pe care l-a castigat.

"Ma adresez opiniei publice, informand-o ca in acest context al CNSAS si al implicarii serviciilor avem deja o victima. Este vorba de Dan Lazea si sunt indicii ca vor urma si altele", precizeaza Ticu Dumitrescu.
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca, la sedinta CNSAS, i-a pus intrebari lui Ticu Dumitrescu despre Ordinul Muncii clasa a III-a, pe care acesta l-a primit pentru "devotament in constructia comunismului".

"Am incercat sa inteleg atmosfera. Stiti ca, pentru a rezolva o astfel de problema, trebuie sa iesi din demagogie, in primul rand. M-am intrebat si cum pozam ca sfinti ai luptei anticomuniste, dar am construit, cu Ordinul Muncii Clasa a III-a, socialismul", a afirmat seful statului, mentionand ca el nu a primit, de-a lungul carierei sale de comandant de nava, aceasta medalie, desi a comandat nava-amiral a Romaniei.

Termeni mai clari in Legea Ticu

Puterea si Opozitia au facut front comun pentru modificarea legii de functionare a CNSAS. Deputatii au votat pe articole proiectul de lege privind aprobarea ordonantei de guvern care vizeaza accesul la propriul dosar de securitate. Proiectul de lege a fost votat cu majoritate de voturi, exceptie au facut doar deputatii PRM. Actul normativ defineste mai clar termenii de politie politica, agent si colaborator. Mai mult, acesta obliga autoritatile competente sa sesizeze eventuale neconcordante in declaratiile pe care le fac persoanele vizate de lege.

Proiectul obliga, totodata, institutiile publice sa predea intreaga arhiva Consiliului, pentru ca acesta sa isi desfasoare activitatea in conditii optime. Proiectul de lege va primi votul final al deputatilor, saptamana viitoare, in sedinta de marti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.