Plenul Senatului a decis, joi, dupa o pauza de consultari intre liderii grupurilor parlamentare, ca votul la initiativa legislativa privind lustratia sa fie dat saptamana viitoare, in sedinta de luni dupa-amiaza, si au hotarat sa elimine din text amendamentul referitor la comandantii de nave.
La dezbaterile pe articole asupra legii lustratiei, senatorii au decis, la propunerea senatorului PD Dan Carlan, eliminarea amendamentului propus de senatorul PC Gavrila Vasilescu, potrivit caruia sub incidenta legii ar fi fost comandantii de nave si aeronave, dar si loctiitorii acestora care au facut parte din structurile organelor de securitate sau care au colaborat cu acestea.

Totodata, plenul a respins si amendamentul referitor la punerea sub incidenta legii a conducatorilor cultelor religioase care au lucrat drept informatori pentru fosta securitate. Desi sedinta de joi a fost consacrata, prin hotararea Biroului Permanent, votului final la legile organice, senatorii puterii au solicitat amanarea adoptarii Legii lustratiei pentru sedinta de luni dupa-amiaza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.