Asigurarea stabilitatii politice, “cel putin” pana la 1 ianuarie 2007, este principala obligatie politica si morala a PNL, a declarat ieri, la Palatul Parlamentului, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.

Potrivit acestuia, liberalii vor face toate eforturile necesare pentru asigurarea acestei stabilitati, insa declaratiile facute recent de Traian Basescu "ingreuneaza eforturile PNL si risca sa afecteze stabilitatea politica in Romania pana la 1 ianuarie 2007".

In acest sens, Bogdan Olteanu, care crede ca Partidul Democrat va asigura totusi stabilitatea guvernamentala, si-a manifestat speranta ca discutiile contradictorii dintre reprezentantii PNL si PD sa nu continue, pentru ca "este suficient de multa treaba de facut". In opinia sa, colaborarea cu PD a fost una "foarte buna iar, de un an si jumatate, problemele vin "mai curand din afara Aliantei D.A".

"Vom face toate eforturile pentru mentinerea actualei coalitii. Dorim sa guvernam cel putin pana la 1 ianuarie 2007 si, dupa aceasta data, nu avem nici un fel de interes de a colabora cu alte partide", a sustinut Olteanu.

In cazul in care stabilitatea politica nu va putea fi asigurata dupa ianuarie 2007, PNL ar putea opta pentru organizarea unor alegeri anticipate. "Suntem mai dispusi sa ne retragem in opozitie dupa aceste termene", a completat liberalul. Referitor la ordonanta de urgenta a guvernului privind privatizarea Loteriei Romane, Bogdan Olteanu i-a recomandat sefului statului sa se uite si care sunt ministrii care au semnat, inainte de a acuza reprezentantii PNL. "Pe nota de fundamentare se gasesc si avizele ministrilor care reprezinta PD", a explicat el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.