Deputatul conervator Petru Calian a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca a elaborat un proiect de modificare a Legii 215 privind administratia publica locala.

Principala prevedere a proiectului lui Calian este ca primarii si viceprimarii sa renunte, pe durata mandatului, la calitatea de membru al partidului pe listele caruia a fost ales.

Calian doreste ca edilii localitatilor sa renunte la politica in favoarea rezolvarii problemelor comunitatii care i-a ales. "Chiar daca, prin aceasta lege, vom elibera un loc in avionul Bucuresti-Cluj Napoca si retur, va fi un castig. Dorim sa fim constructivi si dorim ca in primarie sa se faca administratie publica locala si sa nu se mai faca politica", a spus deputatul PC, care a admis implicit ca proiectul il vizeaza si pe concitadinul sau din Cluj, Emil Boc, presedintele PD.

Proiectul deputatului conservator intra in contradictie cu o lege adoptata recent pentru stoparea migratiei politice a alesilor locali care stipuleaza ca primarii ce demisioneaza din partidul care i-a sprijinit sa fie alesi, isi vor pierde mandatul.

Petru Calian l-a criticat pe primarul din Cluj si pentru conceptul city-management pe care Boc il promoveaza in ultima perioada. Conservatorul a declarat ca city-managentul "este bun in situatia in care primarii il platesc din buzunarul lor".

Calian a explicat ca modul in care sunt cheltuite fondurile locale nu revine in exclusivitate primarului, ci tuturor alesilor unei comunitati. "Ei sunt reprezentantii urbei respective, iar primarul este principalul ordonator de credite. El trebuie sa raspunda pentru acei bani pe care ii vireaza in diferite proiecte in baza unor hotarari de Consiliu Local", a mai sustinut deputatul PC.

Calian a initiat si o alta propunere legislativa prin care tichetele de masa urmeaza sa fie inlocuite cu carduri electronice. Astfel pretul produselor alimentare va scadea cu 5% prin disparitia comisioanelor platite de comerciantii care opereaza cu aceste tichete.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.