Deputatul PSD Adrian Nastase cere Biroului Permanent al Camerei sa-l scape de Justitie.

El a solicitat conducerii acestui for legislativ sa isi spuna punctul de vedere referitor la acuzatiile de abuz in serviciu ce i-au fost aduse de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Adrian Nastase (foto) a fost chemat in instanta ca urmare a unei plangeri depuse de deputatul liberal Dragos Ujeniuc care l-a acuzat de abuz in serviciu contra interesului public. Mai precis, Nastase a fost acuzat ca a respins cererea de perchezitie a imobilelor sale, uzand de fosta sa functie de presedinte al Camerei Deputatilor.

In apararea sa, Nastase invoca prevederile constitutionale referitoare la imunitatea parlamentara potrivit carora deputatii si senatorii nu pot fi trimisi in judecata pentru voturile si opiniile politice exprimate pe durata mandatului. El mai spune ca procurorii incalca si principiul constitutional al separarii puterilor in stat, parlamentarii neputand fi judecati ca si simpli functionari publici. Nastase este de parere ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ar trebui sa se pronunte in acest caz care ar putea deveni ulterior un precedent periculos pentru orice parlamentar.

Actualul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a spus ca solicitarea lui Adrian Nastase a fost trimisa comisiei juridice, care isi va formula un punct de vedere in acest sens, urmand ca discutiile sa fie reluate dupa ce se va pronunta comisia. Intrebat ce parere are despre initiativa predecesorului sau, Bogdan Olteanu a spus ca nu se pronunta pana ce deputatii juristi nu-si vor spune punctul de vedere.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.