Presedintele PIN, Cozmin Gusa a dat ieri pronosticul in ceea ce priveste soarta legii lustratiei, aflata acum in dezbaterea Parlamentului: "Acest proiect nu va fi adoptat. Este doar un joc politic".

Gusa sustine ca nicio formatiune politica parlamentara nu are interesul sa promoveze o astfel de lege, intrucit "in toate partidele, sint fosti nomenclaturisti". "Daca ne ataca cineva cu anti-coruptia, hai sa atacam si noi cu lustratia. Asa spun liberalii. Acesta este jocul, un spectacol", apreciaza Gusa.

In acelasi timp, Gusa l-a criticat ieri pe presedintele Basescu pentru "atitudinea usor iresponsabila" pe care a avut-o la prezentarea bilantului de activitate a SRI. "Atitudinea lui Traian Basescu merita o bila neagra", a spus liderul PIN, atragind atentia asupra faptului ca "principalul rol al unui serviciu de informatii este cel de prevenire a potentialelor pericole.

Presedintele nu a avut niciun semn de intrebare in legatura cu acest lucru, desi in 2005, am trecut prin criza ostaticilor, iar Omar Hayssam era urmarit de mai bine de 10 ani pentru legaturi cu serviciile secrete arabe. Ce au facut atunci serviciile noastre care ar fi trebuit sa avertizeze in legatura cu eventualele pericole? Oare acest lucru nu este legat de faptul ca persoane care aveau legaturi inainte de 1989 cu organizatii arabe ocupa inca anumite functii in SRI?".
In ceea ce priveste scandalul CNSAS, Gusa sustine ca momentul unei "a doua fratii a securitatii" - despre care vorbea in urma cu un an - se apropie. Liderul PIN crede ca aceasta institutie poate fi "unealta de santaj prin care poate fi manipulata clasa politica".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.