Presedintele interimar al Organizatiei PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca nu va candida la viitorul Congres al partidului pentru functia de presedinte, ocupata in prezent de Mircea Geoana.

"Nu are de ce sa fie speriat, voi candida pentru o functie de conducere, alta decat cea pe care o ocupa el", a afirmat Sorin Oprescu. El a precizat ca - la viitorul congres, la fel ca si la Consiliul National - PSD nu trebuie sa isi mai schimbe radical echipa de conducere, si ar fi bine sa renunte la conflictele dintre oamenii cu greutate in partid, sa-si clarifice platforma si instrumentele de actiune, pentru a oferi mesajul de stanga asteptat de electorat.

"Ne trebuie si o curatenie morala, sa ramanem cu oamenii corecti si cinstiti carora sa nu li se mai poata pune eticheta de corupti. PSD nu este, cum s-a spus, un partid de golani. Trebuie sa dispara aceasta eticheta pe care ne-au creat-o altii", a adaugat presedintele interimar al filialei social-democrate din Capitala.

Motiv de bucurie in PSD: "S-au dus versatilii Si oportunistii"

Pe de alta parte insa, Sorin Oprescu a infirmat "zvonurile" referitoare la intentia presedintelui organizatiei sectorului 1, Doru Ciugulea, de a-l exclude din partid pe presedintele autosuspendat al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu. "Unii ies si vorbesc fara nici un fel de acoperire in numele organizatiei si abia asteapta sa iesi si sa le raspunzi.
Eu nu agreez lucrurile acestea, nu asa se intra intr-o stare de normalitate", a declarat Sorin Oprescu, exprimandu-si increderea ca, dupa ce DIP isi va rezolva problemele cu Justitia, acesta isi va recupera functia.

Totodata, Oprescu a subliniat ca dupa recentele plecari ale unor importanti membri, organzatia sa a intrat intr-o stare de stabilitate: "Au plecat 425, au venit 1.020. S-au dus versatilii si oportunistii, cu o lumanare in mana, convinsi ca vor face lumina in alta parte". Acesta a adaugat ca trebuie sa fii puternic ca sa rezisti razboiului mental pe care esti obligat sa-l duci cand esti in opozitie. El a precizat ca toti cei care si-au dat demisia din partid, nu vor mai fi primiti inapoi, chiar daca printre ei se afla si oameni respectabili, cum ar fi Vasile Gherasim sau Gheorghe Ontanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.