O ora de filmare profesionista in Palatul Parlamentului costa 5.000 de euro, a hotarat ieri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Decizia a venit in urma unei solicitari din partea postului Realitatea TV care intentioneaza sa realizeze un film documentar despre istoria acestei cladiri. Documentarul vrea sa urmareasca istoria completa a acestei cladiri celebre, de la constructie, diversele etape prin care a trecut si pana la ora actuala cand adaposteste cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei.

Pretul a fost stabilit de Camera Deputatilor prin echivalenta cu pretul cerut acum cativa ani postului american CNN, care a dorit sa realizeze un documentar. CNN a platit echivalentul a 5.000 de euro pe ora fara sa se targuiasca deloc.

Prin comparatie, pretul platit de producatorii filmului "Amen", de Costa Gavras, a fost mult mai mare. Pretul stabilit ieri, va fi, neschimbat indiferent de solicitant si va fi de altfel, afisat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Pentru turisti, fotografierea sau filmarea in interiorul Casei Poporului costa 300.000 de lei, de aparat, suma platita peste costul biletului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.