Ludovic Orban a fost absolvit de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in ceea ce priveste afirmatiile sale referitoare la ascensiunea politica a Elenei Udrea, Ralucai Turcan si Mioarei Mantale.

Desi Colegiul Director al CNCD s-a autosesizat in cazul declaratiilor lui Orban facute la reuniunea organizatiei de femei a PNL - Alba, acum "Colegiul Director a decis ca afirmatiile domnului Orban cu privire la stilul de promovare in cariera politica a persoanelor mentionate in discurs nu constituie afirmatii cu caracter discriminatoriu si ca acestea pot face obiectul raspunderii juridice penale".

Desi nu a existat vreo sanctiune fata de afirmatia care a iritat opinia publica, CNCD a decis sa-l avertizeze pe presedintele PNL- Bucuresti pentru intregul sau discurs de la Alba, care ar contine afirmatii misogine: "Colegiul Director a decis cu majoritate de voturi ca exista afirmatii cu caracter discriminatoriu prin care se transmit prejudecati cu privire la femeile de pe scena politica romaneasca, constatarea existentei unei contraventii precum si aplicarea unei sanctiuni contraventionale cu avertisment".

Pe de alta parte, trei membri ai Colegiului nu au aprobat acest avertisment intrucat au considerat ca nici o asertiune de-a lui Orban nu este discriminatorie la adresa femeilor din viata politica. Dimpotriva, liberalul si-a exercitat dreptul la libera exprimare, caruia i-ar fi fortat totusi limitele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.