Familia presedintelui Traian Basescu poate fi explicatia simpatiei sale pentru haina militara!
Tatal sau a fost ofiter de armata, el insusi a imbracat haina marinei militare, ajungand comandant de nava, iar casatoria cu Maria l-a introdus in "universul" unui fost ofiter al Trupelor de Securitate. Socrul sau a intrat sub arme pe vremea Jandarmeriei, dar a activat si dupa 1950, odata cu transformarea acestei ostiri in Trupele de Securitate. In 1990, cand a fost reinfiintata Jandarmeria romana, socrul presedintelui era de mult pensionar.

Povestea socrului presedintelui am aflat-o, ieri, de Ziua Jandarmeriei, cand Gheorghe Andrusca a fost prezentat ca fiind unul din cei mai batrani veterani ai Jandarmeriei Suceava. La cei 87 de ani, tatal Primei Doamne a tarii este maior in rezerva, dar a activat ca ofiter mai bine de trei decenii. Imbracat in uniforma, maiorul (r) Andrusca a aparut, la aniversarea Zilei Jandarmeriei, pe poligonul de la Mihoveni, privind alaturi de sefii Jandarmeriei Suceava demonstratiile mult mai tinerilor sai colegi, luptatorii din cadrul Detasamentului Mobil de Interventie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.