Cele 20 de partide, uniuni sau aliante electorale participante la alegerile generale de anul trecut din judetul Suceava au cheltuit in campania electorala 4,15 miliarde de lei. Cel putin asa reiese dintr-un raport al Curtii de Conturi Suceava, care in baza rapoartelor inaintate de mandatarii financiari ai partidelor politice au intocmit situatia veniturilor si cheltuielilor inregistrate in campania electorala de la sfarsitul anului trecut. Astfel, din aceasta situatie statistica rezulta ca cele mai mari cheltuieli le-a avut Uniunea Nationala PSD+PUR Suceava, cu 2.035 miliarde de lei, din care cea mai mare parte, 1,392 miliarde de lei, le-a folosit pentru campania candidatilor pentru Camera Deputatilor si doar 642,8 milioane de lei pentru Senat. Urmatoarea in clasament este Alianta D.A. (PNL-PD) Suceava, care a avut cheltuieli cu campania de 1,778 miliarde de lei. De altfel, "unionistii" si "aliatii" suceveni au fost singurii care au avut cheltuieli de ordinul miliardelor de lei, avand in vedere ca pe urmatoarele locuri s-au clasat Partidul Noua Generatie, care, desi a cheltuit 163,5 milioane de lei, nu a reusit sa obtina nici un mandat de parlamentar de Suceava, la fel ca si PNTCD cu 107,4 milioane de lei.

Recordul insa in ceea ce priveste cea mai mica suma cheltuita de un partid in campania electorala in judetul Suceava il detine Partidul Actiunea Populara, care pentru toata perioada legala de promovare a candidatilor a investit nu mai putin de... 66.000 de lei, suma impartita frateste, 33.000 de lei pentru Camera Deputatilor si 33.000 de lei pentru Senat. Trebuie precizat ca, in baza raportului intocmit de Curtea de Conturi, opt partide nu au cheltuit nici un leu, insa, potrivit spuselor directorului acestei institutii, Ioan Hurhui, rapoartele financiare ale acestor formatiuni politice au fost depuse direct la sediul central al Curtii de Conturi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.